Sursă: Profimedia

Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri după-amiază, ca răspuns la atacurile masive lansate de Rusia asupra orașelor și infrastructurilor ucrainene luni și marți, conform anunțului făcut de Alianța Nord-Atlantică. Ministrul Apărării ucrainean, Rustem Umerov, va informa aliații NATO prin videoconferință despre situația actuală de pe câmpul de luptă.

Una dintre temele principale ale reuniunii va fi întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei, o prioritate urgentă în contextul intensificării atacurilor rusești, a dezvăluit o sursă diplomatică pentru AFP. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut sprijinul forțelor aeriene ale statelor europene vecine pentru a contracara valurile de rachete și drone lansate de Rusia.

„Am putea face mai mult pentru a proteja viețile dacă aviația vecinilor noștri ar colabora cu avioanele noastre F-16 și cu apărările noastre antiaeriene,” a declarat Zelenski, subliniind necesitatea unor soluții rapide. Luni, în cadrul celui mai puternic atac rus din ultimele săptămâni, 15 regiuni din Ucraina au fost lovite de 236 de rachete și drone, din care 201 au fost doborâte de forțele ucrainene, potrivit autorităților de la Kiev.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews