Featured Video Play Icon

Rezervistii din armata sunt chemati la pregatire. Totul, in cadrul exercitiului MOBEX, derulat in perioada 2-7 septembrie 2024. De aceasta data vizate sunt județele Prahova și Dâmbovița unde va fi evaluata rezerva armatei. Autoritatile spun ca acest exercitiu este organizat periodic si are drept scop verificarea nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților militare, dar si colaborarea dintre militarii activi și rezerviști.

Potrivit unui comunicat al ministerului, militarii rezerviști sunt convocați pentru un exercițiu de antrenament, care va avea loc între 02 si 07 septembrie. Potrivit mai marilor din MAPN acest tip de exercițiu se planifică și se organizează periodic. Scopul vizeaza evaluarea la nivel de completare cu personal și tehnică a unităților. In plus se incearca o buna cunoastere intre militarii în activitate și rezervişti.

De aceasta data exercitiul MOBEX vizeaza judetele Prahova si Dambovita.

Ion Petrescu a fost militar de profesie si s-a numarat priontre primii care au primit ordin fde chemare.

Tot cetatenii care figureaza in rezerva armatei vor fi convocați la unităţile militare unde sunt repartizați, pentru stagiile de pregatire.

Astfel de exercetitii precum este MOBEX PH-DB-24 s-au mai desfășurat în județul Prahova în anul 2009, iar în Dâmbovița în 2014.

By Costin