Featured Video Play Icon

Procesul de repartizare a catedrelor vacante din scolile prahovene continua. Saptamana aceasta  se va incheia si cu un concurs judetean organizat in acest sens de Inspectoratul Scolar la care candidații trebuie sa obtina cel putin nota 5 pentru a primi un post. Daca si dupa aceasta etapa mai raman locuri, se pot organiza concursuri si la nivelul unitatilor de invatamant, acolo unde este cazul.

Pana la începutul  anului școlar, reprezentanții inspectoratelor școlare trebuie să se asigure că nu mai rămân catedre vacante în unitățile de învâțământ. Posturile sunt repartizate pe etape.

Urmează etapa în care profesorii pot lua și ore cu plata.

Inspectoratul Școlar Prahova organizează pe 30 august și un concurs județean pentru cei care vor să devină profesori chiar dacă nu au studii în domeniu. Sunt așteptați aproximativ 500 de candidați care vor da examen în centrele de la Colegiul Spiru Haret și Școala Radu Stanian din Ploiești. Cei care iau note peste 5 vor fi repartizați pe 3 și 4 septembrie. În cazul în care vor mai rămâne posturi neocupate și după această etapă, se pot organiza concursuri la nivelul scolilor.

Anul acesta au fost scoase la concurs în unitățile de învățământ din Prahova aproximativ 1800 de posturi, unele dintre ele fiind și incomplete. 300 au fost titularizabile.

By Costin