Sâmbătă, directorul CNAIR, Cristian Pistol, împreună cu președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, deputatul liberal Robert Sighiartău și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, a vizitat Craiova pentru a verifica stadiul lucrărilor la Drumurile Expres Craiova-Pitești. Pistol a subliniat importanța investițiilor în infrastructură, afirmând că fiecare leu investit se va multiplica în economia României de 2,5 ori.

Pistol a menționat că continuarea proiectelor actuale și lansarea unor noi proiecte sunt esențiale pentru dezvoltarea pe termen scurt, mediu și lung. Printre proiectele prioritare se numără Drumurile Expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni și autostrada Craiova – Calafat. Pistol a subliniat că studiul de prefezabilitate pentru Drumului Expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni va fi finalizat anul acesta, iar construcția va continua rapid, asigurând o legătură rutieră modernă între Craiova-Pitești și A1 (Sibiu-Pitești).

De asemenea, Pistol a evidențiat importanța proiectului autostrăzii Craiova – Calafat, menționând că lansarea acestuia ar spori importanța strategică și economică a României ca țară dunăreană. Alte proiecte importante includ drumurile de mare viteză Craiova-Târgu Jiu și Filiași-Lugoj, pentru care procedurile de licitație sunt deja în curs.

Pistol a adăugat că semnarea a trei contracte și desemnarea câștigătorului pentru al patrulea contract privind studiile de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Filiași-Lugoj garantează progresul proiectului. El a subliniat că aceste investiții vor contribui semnificativ la consolidarea economiei în regiunea de sud a României.

În încheiere, Pistol a declarat că, indiferent de apartenență politică, prioritatea ar trebui să fie interesele majore ale României.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews