Marcel Ciolacu a fost reales sâmbătă în funcția de președinte al Partidului Social Democrat (PSD) în cadrul Congresului ordinar al formațiunii, fiind votat printr-un proces secret electronic. De asemenea, candidatura sa la alegerile prezidențiale din partea PSD a fost validată de cei 2.257 de delegați prezenți la eveniment.

Din totalul de 2.380 de delegați convocați la congres, 2.253 au votat pentru reconfirmarea lui Ciolacu în fruntea partidului, alături de ceilalți membri ai noii conduceri. Printre aceștia se numără Paul Stănescu, ales ca secretar general, Mihai Tudose, reconfirmat ca președinte al Consiliului Național, și Sorin Grindeanu și Daniel Băluță, desemnați prim-vicepreședinți.

Vicepreședinții PSD pe diverse domenii includ nume notabile precum Florin Jianu (Antreprenoriat, IMM-uri și Mediul de Afaceri), Lia Olguța Vasilescu (Muncă și Protecție Socială), Gheorghe Șoldan (Dezvoltare Regională și Locală) și Gabriel Zetea (Administrație și Infrastructură). Alți membri importanți sunt Vasile Dîncu (Afaceri Europene), Victoria Stoiciu (Relația cu ONG-uri și Dialog Civic), Mihnea Costoiu (Educație și Cercetare) și Elisabeta Lipă (Sport).

Congresul a consolidat astfel echipa de conducere a PSD, punându-l pe Marcel Ciolacu în postura de lider și candidat oficial al partidului pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews