Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a anunțat retragerea din funcția sa și aderarea la Partidul Social Democrat (PSD). Jianu a declarat că este onorat de propunerea Organizației PSD Sector 1 București de a candida pentru funcția de vicepreședinte al partidului în cadrul Congresului din 24 august.

„Mulțumesc CNIPMMR pentru 18 ani de colaborare remarcabilă. A fost o onoare să fac parte din familia IMM-urilor din România și să lucrez alături de colegii din conducerea CNIPMMR. Voi continua să îmi mențin angajamentul față de principiile de moralitate, dialog, integritate și respect. Încep un nou capitol în cariera mea, alăturându-mă echipei PSD. Consider această mișcare ca o extensie naturală a unei cariere dedicate economiei românești și antreprenoriatului local”, a scris Jianu pe Facebook.

Florin Jianu a fost anterior ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, fiind singurul membru al cabinetului Sorin Grindeanu care a demisionat din cauza aprobării controversatei Ordonanțe de Urgență 13. A ocupat funcția de președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România între ianuarie 2008 și martie 2014 și a fost ministru în ianuarie 2017, demisionând pe 2 februarie același an. Din iunie 2017, Jianu a fost președinte al CNIPMMR.

„Antreprenoriatul românesc are nevoie de o voce puternică în administrație pentru a răspunde provocărilor viitoare. Economia României s-a maturizat și este momentul să luăm deciziile politice necesare pentru reducerea birocrației și sprijinirea expansiunii antreprenoriatului local”, a adăugat Jianu.

Printre obiectivele sale se numără:

  • Măsuri de încurajare a tinerilor antreprenori, considerați cheia unui viitor economic prosper;
  • Reducerea poverii administrative prin simplificare legislativă;
  • Asigurarea unui dialog continuu și consistent cu mediul de afaceri, astfel încât nicio inițiativă legislativă majoră să nu fie adoptată fără consultări prealabile și studii de impact.

Jianu a informat Consiliul CNIPMMR despre retragerea sa, subliniind că, deși părăsește funcția, rămâne dedicat idealurilor și valorilor care promovează viitorul economiei românești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews