Cadavrele a nouă migranți au fost descoperite joi dimineață, în urma naufragiului ambarcațiunii lor pe râul Drina, care marchează granița naturală dintre Serbia și Bosnia, a anunțat Protecția Civilă din entitatea sârbă din Bosnia. Ambarcațiunea, plecată din Serbia, s-a răsturnat în dreptul orașului bosniac Bratunac, în jurul orei 05:00 (03:00 GMT).

Echipele de salvare continuă să caute alte persoane care se aflau la bord, întrucât supraviețuitorii au declarat că ambarcațiunea transporta aproximativ 25 de oameni. Până acum, 18 migranți, inclusiv trei copii, au fost salvați de pe malurile râului.

Incidentul subliniază riscurile majore pe care le întâmpină migranții pe „ruta Balcanilor”, o cale de tranzit frecventată de cei care încearcă să ajungă în Europa occidentală. Serbia, un punct cheie pe această rută, a înregistrat o scădere semnificativă a intrărilor ilegale în 2024, dar tragediile precum aceasta rămân o realitate dureroasă.

În ultimele ani, zeci de migranți și-au pierdut viața încercând să traverseze Drina, iar numărul migranților care folosesc această rută se menține ridicat, cu aproape 100.000 de treceri raportate în 2023, potrivit FRONTEX.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews