Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a lansat acuzații controversate referitoare la cazul fraților Tate, acuzați de trafic de minori și viol, folosind termeni precum „statul paralel” și „influențele globaliste”. Declarațiile lui Simion vin după ce frații Tate au fost reținuți timp de 24 de ore în cadrul unui nou dosar deschis de DIICOT.

Andrew Tate a fost plasat în arest la domiciliu joi seară, iar fratele său, Tristan Tate, a fost plasat sub control judiciar. Deciziile sunt executorie, dar nu sunt definitive. Într-un mesaj publicat pe X (fostul Twitter), George Simion a afirmat:

„În cazul meu, în cazul fraților #Tate și în cazul fiecărui cetățean român, sistemul judiciar trebuie să acționeze liber de statul paralel obscur și de influențele globaliste și să servească justiția!”

Andrew și Tristan Tate, cunoscuți influenceri și parteneri în afaceri, sunt acuzați în România de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional organizat. Acuzațiile includ racolarea tinerelor prin metoda „Loverboy” și exploatarea acestora pentru crearea de conținut pornografic, vândut pe platforme precum OnlyFans. În decembrie 2022, DIICOT a efectuat percheziții la reședințele celor doi frați, confiscând bunuri de valoare mare.

Frații Tate au fost arestați pentru câteva luni, apoi au fost plasați în arest la domiciliu și, în prezent, se află sub control judiciar, interdicția de a părăsi România fiind în vigoare din iulie 2024.

În martie 2023, Reuters a raportat că Andrew Tate a încercat să recruteze politicienii Diana Șoșoacă și George Simion pentru a-i susține cauza, în timp ce se afla în custodia poliției. Tate ar fi încercat să convingă aceștia că este victima unei conspirații, promițând că susținerea lor i-ar aduce beneficii politice. Atât Simion, cât și Șoșoacă au respins aceste acuzații.

În ciuda interdicțiilor de pe platformele de socializare, popularitatea lui Andrew Tate nu a scăzut semnificativ. Analizele arată că mesajele sale continuă să fie răspândite și apreciate de o parte a tineretului, în special pentru promisiunile de succes rapid și stilul de viață extravagant.

Andrew Tate a devenit o figură polarizantă, cu un impact notabil asupra tinerilor din România și nu numai. Criticii susțin că discursul său extrem și mesajele de ură au un impact dăunător asupra valorilor și comportamentului tinerelor audiențe. Organizațiile de drepturile femeilor, cum ar fi Centrul Filia și World Vision România, au subliniat pericolele promovării ideologiilor toxice și manipulatoare, promovate de Tate și de susținătorii săi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews