Featured Video Play Icon

Proiectul pentru extinderea Compartimentului de Primiri Urgente al Spitalului de Pediatrie Ploiesti nu va putea fi dus la bun sfarsit prea curand. La aceasta concluzie au ajuns autoritatile locale, care s-au intalnit recent si cu reprezentantii Fundatiei Metropolis. La discutii a participat si primarul ales al municipiului, Mihai Poilteanu, pentru a stabili cum vor fi cheltuiti banii stransi in urma concertului caritabil de acum un an, ale caror fonduri au fost dublate de asociatie. Cum avizele pentru extinderea CPU pe structura usoara intarzie sa apara sumele vor fi directionate tot catre unitatea medicala, insa pentru modernizarea si recompartimentarea spatiilor existente. 

Spitalul de Pediatrie Ploiesti a incheiat un contract cu o firma, pentru realizarea documentatiei necesare demararii proiectului de extindere. Doar ca dupa patru solicitari intaintate, nu poate fi eliberat inca aviz de la ISU Prahova. Asa se face ca reprezentantii Fundatiei Metropolis s-au intalnit cu primarul ales al Ploiestiului, Mihai Politeanu. Desi au luat in calcul diferite scenarii cert este ca nu poate  fi realizat obiectivul propus, respectiv extinderea actualului Compartiment de Primiri Urgente al Spitalului de Pediatrie Ploiesti, pe structura usoara.

Reprezentantii firmei de consultanta spun ca este extrem de dificil sa obtii avizul ISU Prahova, in conditiile in care o cladire construita in anii 60 nu poate fi adusa la standardele impuse in anul 2024.

Asa ca suma stransa in urma concertului pentru Spitalul de Pediatrie, 85.000 de euro, dublata de fundatie si ajuna la 170.000 de euro va fi cheltuita pentru modernizarea actualului spatiu.

Si primarul ales, Mihai Politeanu, a postat in mediul online date despre intalnirea de la spital.

Încep prin a spune că 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝘂𝗹 𝘀-𝗮 𝗮𝗽𝗹𝗮𝗻𝗮𝘁, discuția între conducerea spitalului și reprezentanții fundației a fost bună, a fost agreată schimbarea proiectului inițial, dar cu păstrarea obiectivului. Conform fundației, 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝗲 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮̆.

𝗠𝘂𝗹𝘁̗𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰 𝗱𝗲𝗼𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮̆ 𝗳𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁̗𝗶𝗲𝗶 𝘀̗𝗶 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝗶 𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗹𝗮 𝗱𝗶𝗮𝗹𝗼𝗴 𝘀̗𝗶 𝗹𝗮 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁̗𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗶𝘀𝗽𝘂𝘁𝗲𝗶❗, a scris Politeanu.

Lucrarile de renovare vor incepe cel tarziu in aceasta toamna. Este vorba despre recompartimentarea actualului spatiu, pentru a putea fi marita suprafata compartimentului de primiri urgente.

By Costin