Featured Video Play Icon

Fulgerele au aprins, duminica, de dimineata, vegetatia uscata in Masivul Bucegi. Pompierii nu au putut sa ajunga in zona, asa ca singura solutie de a stinge flacarile a fost ca interventia in munti sa se faca cu un elicopter. O aeronava de stingere din cadrul Inspectoratului General de Aviatie a transportat de 16 ori apa, dupa ce a stocat apa din Lacul Bolboci. Pentru ca distanta fata de focar este extrem de mare fortele de interventie nu pot da detalii cu privire la suprafata afectata, ori forta de propagare a flacarilor.

Incendiu in Masivul Bucegi a aprins vegetatia uscata de jneapan si ienupar, din zona Creasta Morarului. Aceasta a luat foc, cel mai probabil de la fulgere, spun autoritatile. Inca de duminica, de cand au izbucnit flacarile autoritatile au intrat in alerta. Avand in vedere relieful pompierii nu au putut ajunge nici macar pe jos.

Asa ca s-a decis ca interventia de stingere sa se realizeze cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie.

Aeronava a alimentat pentru fiecare interventie din lacul Bolboci. Odata cu lasarea intunericului interventia a fost oprita, insa autoritatile au reluat-o luni, in jurul pranzului.

By Costin