Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj puternic, joi, prin intermediul rețelei Facebook, subliniind cât de aproape este România de conflictul armat din Ucraina, dar și cât de privilegiată este prin apartenența la Uniunea Europeană și NATO. „Dacă mă nășteam cu 100 km mai încolo, acum aș fi fost pe front”, a declarat Ciucă, subliniind contrastele puternice dintre realitățile din România și cele din zonele afectate de război.

Ciucă a făcut referire la un articol care menționa pregătirea flotei ruse pentru atacuri nucleare asupra unor ținte din Europa, inclusiv din România. „La mai puțin de 100 de kilometri de granițele noastre, luptele pentru viață și libertate continuă, în timp ce românii își trăiesc viețile în pace și libertate”, a remarcat președintele PNL.

El a evidențiat importanța apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO, subliniind că, fără aceste alianțe strategice, țara noastră s-ar fi putut afla în aceeași situație ca Ucraina. Ciucă a îndemnat la reflecție asupra celor care au contribuit la menținerea păcii și stabilității în România, amintind atât de eforturile poporului român, cât și de sprijinul partenerilor strategici din NATO.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews