Autoritățile din județul Sibiu au intervenit de urgență luni în stațiunea Păltiniș, unde un ATV s-a prăbușit într-o râpă adâncă de aproximativ 100 de metri. Un bărbat de 54 de ani din Sibiu, care conducea vehiculul pe un drum forestier din zona Șanta, a pierdut controlul asupra direcției și a reușit să sară în ultima clipă. Din păcate, pasagerul său, un cetățean străin de 20 de ani, nu a avut aceeași șansă, căzând împreună cu ATV-ul în prăpastie.

Imediat după prăbușire, ATV-ul a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid la vegetația din zonă, provocând un incendiu periculos în litiera pădurii. La fața locului au intervenit de urgență echipele de la Salvamont Sibiu, ISU Sibiu, SAJ Sibiu, jandarmii montani și polițiștii.

Tânărul de 20 de ani a fost scos din râpă în stare de inconștiență de către echipele Salvamont, primind îngrijiri medicale la fața locului din partea echipajului SAJ. Ulterior, acesta a fost transportat de un elicopter SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Sibiu pentru tratament de urgență.

Incendiul care a izbucnit după prăbușirea ATV-ului a fost dificil de controlat din cauza terenului accidentat. Pompierii au acționat cu o autospecială de stingere, trei autospeciale de primă intervenție, o autocisternă și un autocamion de suport logistic, pentru a stinge flăcările și a preveni extinderea incendiului în zonă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews