Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică pe Facebook că recentele acțiuni ale trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ilustrează importanța surprizelor tactice în război și impactul acestora asupra percepției publicului despre conflictele armate. Ciucă a subliniat că incursiunea ucraineană evidențiază trei aspecte esențiale ale situației actuale.

„Surprizele în conflictul armat pot schimba complet percepția asupra evoluției războiului,” a declarat Ciucă, adăugând că, în prezent, obiectivele strategice ale acestei acțiuni sunt încă necunoscute. Liderul PNL a subliniat că „singurul limbaj pe care dictatorii îl înțeleg este demonstrația de forță.”

Ciucă a detaliat că recentul avans ucrainean în teritoriul rusesc relevă slăbiciunile armatei ruse și problemele de conducere ale președintelui Vladimir Putin. „Forțele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, în timp ce armata rusă nu reușește să ofere o replică adecvată, ceea ce subminează imaginea Rusiei și moralul armatei,” a explicat el.

Un al doilea punct menționat de Ciucă este performanța structurilor de planificare militară și a serviciilor secrete ucrainene, care au reușit să execute o ofensivă semnificativă fără a dezvălui informații sau intenții prealabile. El a evidențiat și importanța echipamentelor militare occidentale, care au contribuit decisiv la succesul acțiunilor ucrainene.

„Mesajul pentru președintele Putin este clar: cine începe un război departe de casă trebuie să fie pregătit pentru consecințele care pot ajunge chiar acasă,” încheie Ciucă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews