Conform unei relatări recente, gimnasta americană Jordan Chiles va trebui să returneze medalia de bronz câștigată la exercițiul la sol în cadrul Jocurilor Olimpice 2024, după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a decis să o realoce gimnastei românce Ana Bărbosu. Această decizie vine ca urmare a unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a respins apelul depus de echipa SUA cu privire la scorul obținut de Chiles în finală, considerându-l tardiv.

Inițial, Jordan Chiles a obținut un punctaj de 13,666, care ar fi fost suficient doar pentru locul al cincilea. Cu toate acestea, antrenorii săi au contestat punctajul de dificultate, reușind să adauge 0,1 puncte la scorul său, ceea ce i-a permis să urce pe locul al treilea. În urma deciziei TAS, punctajul a fost revenit la valoarea inițială, iar medalia de bronz a fost astfel atribuită Anei Bărbosu, care obținuse un scor de 13,700.

CIO a confirmat că este în contact cu Comitetul Național Olimpic al României pentru a organiza ceremonia de realocare a medaliei și cu Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA pentru returnarea medaliei de bronz de către Chiles. Această schimbare este deosebit de semnificativă pentru Ana Bărbosu, care inițial crezuse că a câștigat medalia de bronz la finalul competiției.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews