Pentru prima dată după mult timp, autoritățile sârbe au reușit să extragă din Dunăre una dintre cele peste 200 de epave scufundate de marina germană nazistă în august 1944. Ministrul sârbu al Transporturilor și Infrastructurii, Goran Vesic, a anunțat miercuri, citat de dpa, că epava a fost scoasă din fluviu în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Înainte de a fi expusă publicului, epava va fi supusă unei investigații pentru a verifica prezența eventualelor explozibili la bord. Ministrul Vesic a menționat pe Facebook că Serbia intenționează să recupereze în total 21 dintre aceste epave, care au obstrucționat navigația în secțiunea Dunării din apropierea orașului Prahovo.

Epavele, care au ieșit periodic la suprafață în perioadele de secetă și caniculă, constituie un obstacol semnificativ pentru navigație în această zonă a fluviului, care formează granița cu România. Proiectul de recuperare este parte a unui efort mai amplu de curățare și revitalizare a căilor navigabile din regiune.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews