Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost înmormântat miercuri, în Cimitirul Eroilor, în cadrul unei ceremonii private, cu ușile închise. Deși familia anunțase că înmormântarea va fi privată, se știa că ceremonia urma să aibă loc joi. După ce Covaci a fost înmormântat în tăcere, Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș, și-a exprimat public nemulțumirea față de această decizie, potrivit Știripesurse.

,,Înmormântarea lui Nicu Covaci în secret, cu ușile cimitirului ferecate cu lacăte, este o greșeală a celor care au luat această decizie, oricine ar fi ei. Nu dezvolt, dar omul-legendă al Timișoarei merita ceva memorabil,” a scris Drăgănescu pe Facebook, comparând situația cu înmormântarea lui Johnny Hallyday și sugerând că Phoenix, fără Nicu Covaci, nu mai este complet.

Între timp, Lavinia Săteanu, membră a trupei Phoenix, a clarificat pentru Antena 3 CNN că Nicu Covaci nu a lăsat un testament autentic care să ceară incinerarea sa. Astfel, dorințele familiei au prevalat, iar trupul artistului a fost îngropat conform cerințelor legale și familiale.

Controversa privind modalitatea de înmormântare a lui Nicu Covaci a generat discuții intense și a subliniat importanța respectării dorințelor exprimate de cei decedați, dar și complexitatea deciziilor legate de ultimele dorințe ale acestora.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews