Din nou emoții pentru candidații care susțin a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2024! Examenul maturității, sesiunea de toamnă, începe maine cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Sunt înscriși peste 33.600 de candidați. Aceștia vor susține toate probele sau doar pe cele nepromovate anterior. Joi și vineri vor avea loc probele de comunicare orală în limba română și limba maternă pentru elevii minorităților.

Pe 12 august se va evalua competențele digitale, iar pe 13 și 14 august competențele lingvistice într-o limbă străină. Din cei înscriși, peste 22.000 sunt din promoția 2024, iar peste 11.500 din promoțiile anterioare.

Probele scrise vor începe pe 19 august cu Limba și literatura română, urmate de proba obligatorie a profilului pe 20 august, proba la alegere pe 21 august și Limba maternă pe 22 august. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 26 august, iar cele finale pe 30 august.

Toate sălile de examen sunt dotate cu camere de supraveghere. Accesul cu materiale interzise va duce la eliminarea din examen.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews