Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor demara, în această săptămână, audierile în dosarul în care profesorul Alfred Bulai de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este acuzat de hărțuire sexuală de către mai multe studente.

Sursele judiciare au precizat că la audieri vor fi chemați martori, inclusiv profesori din conducerea SNSPA, precum și persoanele vătămate, adică studentele care l-au reclamat pe Alfred Bulai. Procurorii urmează o logică specifică în desfășurarea anchetei, începând cu audierea martorilor și a victimelor pentru a înțelege dimensiunea acuzațiilor. Ulterior, în funcție de probele strânse, anchetatorii vor formula acuzații concrete.

Până în prezent, Parchetul a primit aproximativ 20 de emailuri cu reclamații și sesizări. Procurorii au încurajat studentele care au fost victime ale profesorului Alfred Bulai să contacteze organele judiciare la adresa de email pj_sector_1@mpublic.ro.

,,Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative -, Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Parchetul a asigurat că va proteja datele de identitate și viața privată a studentelor implicate, oferindu-le protecția necesară pe parcursul anchetei.

Poliția și Parchetul au deschis un dosar penal in rem, vizând folosirea funcției în scop sexual de către profesorul Alfred Bulai.

Acest caz atrage atenția asupra necesității de a aborda ferm problemele de hărțuire sexuală în instituțiile de învățământ superior și de a proteja drepturile și demnitatea studenților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews