Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat luni că domeniul culturii a fost privit ani la rând ,,ca o cheltuială”, nu ca o oportunitate de dezvoltare. Aflată la Muzeul Nordului din orașul Darabani, Turcan a subliniat importanța înțelegerii rolului culturii în dezvoltarea sănătoasă a comunității.

Declarațiile Ministrului Raluca Turcan: „Din nefericire, ani la rând, cultura a fost văzută ca o cheltuială și foarte puțini lideri naționali, oameni de stat, au înțeles că prin cultură România se poate dezvolta. Eu vin dintr-un județ care s-a dezvoltat prin cultură iar lanțul de dezvoltare este atât de clar, încât ar trebui să fie preluat de orice administrație locală și la nivel de Guvern, pentru că prin cultură poți obține dezvoltare.”

Turcan a evidențiat potențialul Conacului Balș, care găzduiește Muzeul Nordului, de a deveni un punct de atracție culturală odată ce investiția în acest obiectiv va fi finalizată. „Venind turiști, cheltuiesc în zonă. Când se fac investiții în zonă, autoritățile sunt nevoite să dezvolte infrastructura și așa apare acest circuit de dezvoltare. Eu cred cu tărie în această formulă pentru România”, a spus ea.

În cursul zilei de luni, Raluca Turcan a vizitat și casa în care s-a născut Leon Dănăilă, din Darabani, precum și șantierul primei școli sătești de stat din Moldova, înființată în 1841.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews