Featured Video Play Icon

Directia Sanitar Veterniara Dambovita a facut zeci de controale tematice în unități de alimentație publică, tabere școlare, creșe, grădinițe sau pensiuni turistice din judet. Verificarile au scos nereguli la iveala astfel ca au fost date si amenzi.

În perioada 21 iunie – 1 august, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița a făcut 45 controale la nivelul unităților

 de alimentație publică, tabere școlare, creșe, grădinițe sau pensiuni turistice. S-a verificat respectărea de către operatorii economici a condițiilor de înregistrare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime și a produselor finite, a cerințelor privind etichetarea. În urma controalelor, pentru neconformitățile și deficiențele constatate au fost date 9 amenzi, în valoare de 122.000 lei  și 4 avertismente. 

Principalele neconformități identificate și sancționate în această perioadă au fost:

– neîntreținerea spațiilor, echipamentelor, ustensilelor în condiții corespunzătoare de igienă;

– depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare care pot determina contaminarea acestora;

– etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală și non animală, lipsa documentelor de proveniență, încălcarea normelor sanitare privind demonstrarea trasabilității;

– comercializarea produselor alimentare, fără respectarea condițiilor de igienă sau în spații neaprobate sanitar veterinar.

By Costin