Lacrimi de bucurie au inundat Biroul Oval când familiile deținuților, printre care jurnalistul american Evan Gershkovich, eliberați recent de Rusia, au avut ocazia să vorbească pentru prima dată la telefon cu cei dragi. Înregistrarea video a momentului emoționant a fost publicată joi de Casa Albă.

Președintele Joe Biden, prezent alături de familiile celor eliberați, și-a exprimat ușurarea în fața reporterilor, subliniind că aceștia au fost „deținuți pe nedrept timp îndelungat” și că este o „mare bucurie” să îi vadă acasă. În cadrul schimbului de deținuți, Rusia a eliberat nu doar pe Gershkovich, ci și pe fostul pușcaș marin Paul Whelan și alți deținuți, în schimbul a 24 de persoane, inclusiv asasinul rus Vadim Krasikov, eliberat de Germania.

Biden a subliniat că fiecare persoană prezentă în Biroul Oval s-a rugat pentru această zi și a recunoscut că acordul a fost negociat în secret timp de peste un an. Înainte de finalul videoclipului, Biden a anunțat familiile că deținuții se aflau într-un autobuz spre avionul care îi va duce în SUA, și a adăugat cu umor că așteaptă să îi întâmpine personal la baza militară Andrews din Maryland.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews