Atleta româncă Andreea Taloș s-a calificat, vineri, în finala de triplusalt a Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Diana Ion a ratat această șansă.

Andreea Taloș (fostă Panțuroiu) a evoluat în Grupa B de calificare și s-a calificat în finală cu a noua performanță la general, reușind un salt de 14,23 metri. Acesta este un moment important pentru Taloș, care se califică în premieră într-o finală olimpică, după ce în 2016, la Rio, nu a reușit să treacă de calificări.

Taloș, care a fost a 11-a la Campionatele Mondiale din 2019 a evoluat, calificându-se pentru finala olimpică. Performanța de 14,23 metri a fost suficientă pentru a-i asigura un loc printre cele mai bune 12 atlete care vor concura în finală.

Diana Ana Maria Ion, în vârstă de 23 de ani, a evoluat în Grupa A și a fost prima atletă care nu a prins finala de 12, cu o performanță de 14,03 metri. Ion, debutantă la Jocurile Olimpice, a fost foarte aproape de calificare, fiind la doar doi centimetri de franțuzoaica Ilionis Guillaume, ultima care a prins finala.

Cubaneza Leyanis Perez Hernandez a avut cea mai bună performanță din calificări, cu un salt de 14,68 metri. Finala de triplusalt feminin va avea loc sâmbătă, 3 august, de la ora 21:20.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews