Canotorii români Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au clasat pe locul al patrulea în finala probei de dublu rame masculin, desfăşurată vineri la Jocurile Olimpice de la Paris. După ce au menținut locul al doilea timp de trei sferturi din cursă, cei doi au încheiat competiția imediat după podium, cu timpul de 6 minute și 25.61 secunde.

Aurul a fost cucerit de croaţii Martin şi Valent Sinkovic, campionii olimpici en titre, cu un timp de 6 minute și 23.66 secunde. Aceștia au revenit spectaculos pe ultimele sute de metri, de la locul patru la 1.500 metri. Britanicii Oliver Wynne-Griffith şi Tom George au obţinut argintul cu 6 minute și 24.11 secunde, în timp ce bronzul a revenit elveţienilor Roman Roeoesli şi Andrin Gulich, cu 6 minute și 24.76 secunde.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut în competiție, printre care se numără: dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin și opt plus unu masculin.

În prima zi de finale la JO 2024, canotajul românesc a obținut deja două medalii: aur prin Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și argint prin Ancuţa Bodnar și Simona Radiş la dublu vâsle feminin.

La ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, România a obținut argintul la dublu rame masculin prin Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews