Sursă: Inquam photos

Câteva zeci de persoane s-au adunat vineri, în Piaţa Universităţii, pentru a participa la o acțiune organizată de comunitatea Declic, care a avut scopul de a atrage atenția asupra hărțuirii sexuale din mediul universitar printr-o fotografie-manifest.

,,După cum ştiţi, au apărut nişte cazuri de hărţuire sexuală – nu era un secret, ele există demult – aşa că ne-am adunat astăzi, în Piaţa Universităţii, pentru o fotografie-manifest împotriva hărţuirii sexuale din universităţi. După cum vedeţi, purtăm cu toţii tricouri negre, cu urme de palme, le-am făcut astăzi. Palmele simbolizează abuzurile pe care multe studente le suferă în tăcere”, a declarat organizatorul acţiunii, Michi Brebinaru.

Fotografia-manifest va fi utilizată pentru a promova petiţia Declic privind introducerea unor reguli clare şi ferme în Codul cadru de etică emis de Guvern.

,,Poza-manifest o vom folosi ca să promovăm petiţia noastră prin care cerem introducerea unor reguli clare şi ferme în Codul cadru de etică emis de Guvern prin Ministerul Educaţiei şi Centrul de Etică şi Management Universitar. Codul de etică trebuie să aibă definiţii precise ale hărţuirii sexuale, exemple concrete şi proceduri pentru raportare, inclusiv pentru raportările anonime”, a transmis reprezentanta Declic.

Potrivit unui raport al Centrului Filia, una din trei studente suferă abuzuri sau hărţuiri sexuale în universităţi.

,,După un raport al Centrului Filia, avem statisticile şi una din trei studente suferă abuzuri sau hărţuiri sexuale în universităţile în care ar trebui să fie spaţii de învăţare, de educaţie şi am vrea să oprim lucrurile astea, să nu se mai întâmple. De asta suntem aici”, a concluzionat Michi Brebinaru.

Marți, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a îndemnat studentele de la SNSPA care ar fi fost victime ale profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu procurorii, asigurându-le protecția identității. Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai, care ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews