Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a anunțat că pagina sa oficială de Facebook a fost compromisă în urma unui atac cibernetic. Conținutul postat recent pe această platformă nu reflectă valorile și mesajele instituției, fiind viciat de imagini indecente. Autoritățile competente au fost deja sesizate și sunt implicate în investigarea incidentuluI.

„Dorim să vă informăm cu regret că pagina oficială de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București a fost compromisă. În consecință, conținutul recent postat pe această platformă nu reflectă valorile și mesajele instituției noastre. Am luat toate măsurile necesare pentru a remedia situația și pentru a restabili securitatea paginii. Am notificat autoritățile competente în domeniul securității cibernetice și colaborăm cu acestea pentru a identifica și sancționa persoanele responsabile”, a transmis UMF „Carol Davila”.

În plus, membrii comunității sunt sfătuiți să raporteze ca fiind SCAM postările recente.

Prorectorul Ștefan Busnatu a declarat pentru că universitatea se confruntă cu dificultăți în eliminarea postărilor indecente. „Suntem în situația în care primim mesaje redundante și hazlii de la Facebook, care necesită o analiză extinsă. Se pare că postările făcute de boții care au preluat pagina nu contravin politicilor Facebook. În ciuda numeroaselor raportări ca fiind înșelăciune, am fost informați că aceste postări nu pot fi eliminate deoarece sunt considerate conforme cu politicile Facebook”, a explicat Busnatu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews