În perioada 1 august – 15 septembrie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României va participa la un program internațional de pre-poziționare pentru gestionarea incendiilor de pădure, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar.

Primul contingent al misiunii, format din 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice, a plecat astăzi, 30 iulie, din România pe ruta Ciolpani – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Salonic – Nea Makri, în Grecia, situată est de Atena. Aceștia vor opera în zone afectate de incendii, având ca obiectiv principal reducerea timpului de răspuns și îmbunătățirea eficienței în stingerea focarelor de pădure.

Printre echipamentele transportate se numără autospeciale de stingere, cisterne și motopompe, precum și echipamente individuale de protecție pentru fiecare pompier, inclusiv aparate cu aer comprimat. Schimbările de personal sunt programate pentru 16 august și 31 august 2024, cu alte două echipe de 40 de pompieri fiecare urmând să înlocuiască personalul aflat în Grecia.

Misiunea face parte dintr-un program de asistență finanțat de Uniunea Europeană și vizează consolidarea capacității de intervenție a autorităților elene în fața riscurilor de incendii. Aceasta este o continuare a eforturilor de sprijin pentru comunitățile afectate de incendii devastatoare în anii anteriori, cu participarea echipei române alături de contingente din Bulgaria, Malta, Moldova și alte state europene.

Din partea ISUJ Prahova participa la misiune plt. adj. Rașnoveanu Florin Alin și plt. adj. Filip Constantin

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență =, coordonatorul național al acestei misiuni, a primit solicitarea autorităților elene în mai 2024, continuând astfel colaborarea internațională în gestionarea crizelor de mediu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews