Featured Video Play Icon

Proiectul de modernizare a zonelor din fata Garii de Sud şi de Vest din Ploieşti, care prevede si construirea unei noi şosele care sa le lege ar putea fi mai aproape de adevar. Asta pentru ca si a doua etapa a fost evaluata cu punctaj maxim si selectata pentru finantare prin Programul Regional Sud Muntenia. Valoarea se ridica la aproape 81 de milioane de lei. 

Proiectul in sine include, intre altele, reconfigurarea in totalitate a Pietei 1 Decembrie, amenajarea de pasaje pietonale, parcari şi facilitati pentru biciclete, de tip bikesharing. Tronsonul din mijloc, adica noul drum care sa lege cele doua gari, ar urma sa mearga in prelungirea strazii Libertatii, pe traseul Rudului – Depoului – Piata 1 Decembrie.

Prima etapa a lucrarilor, cu o valoare de aproape  50,5 de milioane de lei, ar fi trebuit incheiata pana la 31 decembrie 2023. Doar ca si aceasta se numara printre proiectele finantate din fonduri europene pentru care Primaria a depus solicitare de renuntare, pentru a putea fi realizate in doua etape. Asta pentru ca intarzierea implementarii facea imposibila finalizarea acestui pana la termenul asumat.

By Costin