Featured Video Play Icon

Primaria municipiului Buzau pune la punct un proiect  pilot privind utilizarea apei uzate din statia de epurare pentru irigarea terenurilor agricole. Tinta este folosirea a 12 milioane de metri cubi de apa uzata la care se mai adauga si alte volume mari de apa din raul Buzau.

Conducerea Primăriei Buzău anunță că a început prima etapă, și anume studiul de prefezabilitate, pentru realizarea investiției ,,Proiect pilot privind utilizarea apei uzate din stația de epurare a municipiului Buzău, în vederea punerii în valoare a canalului gravitațional Iazul Morilor’’.

În acest sens,  recent, a avut loc o întâlnire cu primarii localităților învecinate și fermierii din zonă. Noul sistem ar putea fi utilizat pentru irigarea a aproximativ 30.000 de hectare pe terenurile agricole ale municipiului Buzău, dar și ale comunelor Gălbinași, Cilibia, C.A. Rosetti, Țintești și Smeeni.

Autoritațile își propun totodată și reabilitarea în întregime a canalului Iazul Morilor pe toată lungimea sa de 20,3 km și utilizarea apei din râul Buzău ce-l tranzitează, atât pentru realizarea de lacuri de agrement în fostele balastiere abandonate de pe teritoriile municipiului Buzău și ale comunei Vernești, precum și de zone de spații verzi și recreere.

By Costin