Featured Video Play Icon

Sute de credinciosi au participat, sambata, la slujba oficiata in biserica cu hramul Sfantului Ilie Tesviteanul, din Ploiesti. Sfantul Prooroc Ilie este praznuit pe 20 iulie, iar potrivit scripturilor a fost cel mai aproape de Dumnezeu, care prin rugaciunile sale  a coborat din cer foc, a inviat un mort, a plouat pamantul, a despartit Iordanul si in cele din urma l-a inaltat pe profet la cer intr-un car de foc. Oamenii s-au rugat pentru precipitatii, sanatatea celor dragi si pace in lume.

Inca de la inceputul slujbei sute de credinciosi au ajuns la lacasul de cult cu hramul Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul din Ploiesti. Acestia au asistat la o ceremonie religioasa impresionanta, oriciata de catre un sobor de preoti.

Sfantul Ilie este cinstit si ca sfantul care mijloceste inaintea lui Dumnezeu pentru a aduce ploaie pe pamant. In cartea de cult numita „Liturghier”, gasim o slujba care se oficiaza in caz de seceta.  Tocmai de aceea crediciosii s-au rugat Sfantului sa aduca ploaia, dupa zilele de foc cu care s-au confruntat.

In sfantul lacas a fost apoi oficiata si slujba de pomenire pentru cei care au purtat numele de Ilie. Sfantul Proroc Ilie este cunoscut drept va­zatorul cel slavit, ravnitorul dupa Dumnezeu, mustratorul împaraţilor celor fara de lege, învaţatorul poporului celui departat de la Dumnezeu, pedepsitorul prorocilor mincinosi, minunatul facator de minuni si ravnitor catre Dumnezeu, cel caruia stihiile s-au supus si cerul i-a dat ascultare, marele placut al lui Dumnezeu.

By Costin