Featured Video Play Icon

Studentii admisi la Universitatea Petrol -Gaze din Ploiesti nu trebuie sa isi faca griji pentru cazare. Daca in anii trecuti, era competitie mare pentru un loc la camin, acum institutia de invatamant are suficiente locuri. Mai mult, anul trecut a fost dat in folosinta un camin nou, construit din fonduri europene, unde studentii au inclusiv aer conditionat in camere.

Așa arată camerele pentru persoane cu dizabilități din cel mai nou cămin al Universității Petrol Gaze din Ploiești, realizat prin Compania Națională de Investiții. Imobilul a fost dat în folosință anul trecut și, în rest, dispune doar de camere cu câte două locuri dotate inclusiv cu frigidere și aparate de aer condiționat. În cămin, fiecare palier are câte o bucătărie utilată complet și câte o spălătorie. În acest imobil nici liftul nu lipsește. De altfel, reprezentanții universității spun că și în celelalte șapte cămine din campus sunt condiții bune.

Cele aproape 2000 de locuri din căminele universității sunt acum suficiente pentru studenți.

Tarifele pentru un loc de cazare diferă, în funcție de căminul ales. Cel mai scump este în cel mai nou cămin.

Tinerii care se cazează în campusul universitar al UPG Ploiești pot mânca la cantină, la prețuri rezonabile.

Studenții admiși la UPG care vor să stea la cămin trebuie să depună o cerere Serviciul Social cu cel târziu cinci zile înainte de începerea anului universitar.

By Costin