Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat apelul de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” ediția 2024. Perioada de înscriere este între 30 iulie și 12 septembrie, iar aplicațiile vor fi transmise exclusiv online, prin platforma https://minimis.imm.gov.ro.

Criteriile de evaluare includ vechimea acționariatului, valoarea investiției, menținerea locurilor de muncă, prezența unui administrator feminin și profitabilitatea în anii 2021 și 2022. Minimum 50 de puncte sunt necesare pentru a avea șanse de finanțare, iar punctajul maxim este de 100 de puncte.

Programul dispune de un buget de 200 milioane lei și vizează cel puțin 1.000 de beneficiari. Detaliile privind procedura de implementare și formularele necesare sunt disponibile pe site-ul Ministerului Economiei.

Criticile nu au întârziat să apară, unele antreprenoare considerând programul nerealist și discriminatoriu, dar autoritățile își mențin angajamentul de a sprijini femeile în afaceri prin acest program de granturi guvernamentale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews