Totul s-a petrecut azi-noapte în Mizil! Un bărbat din orașul Mizil a fost atacat și agresat fizic în propria locuință de un grup de șase persoane.

Evenimentele au început în jurul orei 20:00, când victima a raportat poliției că a fost amenințată telefonic de o persoană cunoscută. Ulterior acestei amenințări, agresorii s-au prezentat la domiciliul său, forțând intrarea în curte și, mai apoi, în casă, spărgând geamul ușii de acces pentru a-l agresa fizic pe proprietar.

Confruntându-se cu această situație violentă, doi polițiști aflați la fața locului au fost nevoiți să tragă patru focuri de armă în plan vertical pentru a opri atacul și a proteja victima. În urma intervenției, agresorii au părăsit curtea, dar au continuat să provoace tulburări pe stradă, amenințând cu acte de violență.

Echipe suplimentare de intervenție, inclusiv o grupă a Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost mobilizate la fața locului. În ciuda eforturilor forțelor de ordine, grupul de agresori a reușit să părăsească zona înainte de sosirea întăririlor.

Poliția a întocmit patru Formulare de Evaluare a Riscului, având în vedere relația de rudenie dintre persoanele implicate. În trei dintre cazuri, s-a constatat un risc iminent, însă victima a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Toate cele șase persoane implicate, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore și conduse la sediul poliției pentru audieri. În baza probatoriului administrat, urmează să fie prezentate unității de parchet competente, cu propunerea de luare a unor măsuri preventive suplimentare.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice, lovirea sau alte violențe și distrugere. Poliția face apel la cetățeni să raporteze orice informație relevantă care ar putea contribui la elucidarea completă a acestui caz grav.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews