Featured Video Play Icon

Competitia Nationala de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat a ajuns la final! Concursul s-a desfasurat in Dambovita, timp de trei zile, si reunit echipe ale mai multor inspectorate pentru situatii de urgenta din tara, dar si din Moldova.

Cea de-a X-a ediție a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat s-a desfășurat, zilele acestea, la Centrul tehnic Titu din județul Dâmbovița. În cadrul concursului, cei mai buni dintre cei mai buni salvatori și-au demonstrat abilitățile și dedicarea. Timp de  trei zile, loturile reprezentative din 13 inspectorate pentru situații de urgență au avut ocazia să-și testeze abilitățile în condiții similare celor reale, în cadrul probelor de „descarcerare din vehicule” și „acordare a primului ajutor calificat”. Scenariile, atât simple cât și complexe, au fost concepute pentru a evidenția competențele profesionale ale salvatorilor noștri. Este important de menționat că această competiție s-a desfășurat pe timp de caniculă, ceea ce a făcut ca îndeplinirea probelor să fie și mai dificilă.

La categoria DESCARCERARE pe locul I s-a situat echipa ISU Mureș, pe locul II – echipa ISU București-Ilfov și pe locul III – echipa ISU Vrancea. Asta în timp ce la categoria PRIM-AJUTOR câștigării au fost echipele ISU din București-Ilfov, Maramureș și ISU Prahova

De asemenea, organizatorii au premiat echipa de salvatori a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova pentru fair-play-ul dovedit pe timpul competiției.

By Costin