Institutul Clinic Fundeni se confruntă marți cu o pană de curent electric, care urmează să fie rezolvată. Managerul Anca Coliță a declarat că zonele critice funcționează cu ajutorul generatorului, iar Enel lucrează pentru remedierea situației. Ea a asigurat presa că operațiile în desfășurare vor putea fi finalizate până la soluționarea problemei.

Ministrul Energiei a făcut ieri precizări privind o pană de curent generalizată în România

Ministrul Energiei, a făcut declarații, după o ședință de urgență cu privire la pericolul penelor de curent care pot apărea din cauza caniculei și a secetei.

Burduja a avertizat, încă de zilele trecute, că este posibil să apară întreruperi de curent din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile.

”Deși este un an foarte secetos, cel mai secetos din ultimul deceniu, avem un grad de umplere satisfăcător, de peste 80 % în lacurile de acumulare. Trebuie însă să știți că aproximativ 70 % din producția hidro este pe curs de apă, debitele sunt reduse, iar debitul Dunării este în scădere.

Se preconizează o lună august deosebit de călduroasă și, în general vorbind, luna septembrie, încă o lună secetoasă. Ca urmare a acestor factori trebuie să fim prudenți în a utiliza capacitatea din lacurile de acumulare acum, în luna iulie, când mai avem peste două luni de secetă în România.

Bineînțeles că trebuie să pregătim și sezonul rece unde trebuie, de asemenea, să intrăm cu un grad de umplere satisfăcător”, a declarat Sebastian Burduja după ședința de urgență.

Nu există riscul unor avarii generalizate

Ministrul a precizat că are toată încrederea în specialiştii de la Transelectrica şi Dispeceratul Energetic Naţional, în operatorii de distribuţie.