Polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost alertați printr-un apel anonim la numărul de urgență 112, prin care o persoană solicita urgent intervenția poliției. Apelantul a închis imediat telefonul, făcând imposibilă contactarea ulterioară.

Polițiștii au depus eforturi repetate pentru a lua legătura cu apelantul, inclusiv prin apeluri telefonice și mesaje text, dar fără succes. Resurse umane și logistice considerabile au fost mobilizate pentru a identifica persoana care ar fi putut fi în pericol.

În urma activităților de căutare, polițiștii au identificat apelantul, care s-a dovedit a fi un minor de 9 ani din Lungulețu, județul Dambovița. Tatăl copilului a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei pentru apelarea nejustificată la SNUAU 112, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2008.

Autoritățile subliniază importanța utilizării responsabile a numărului de urgență 112, reamintind că apelurile nejustificate pot consuma resurse valoroase și pot întârzia răspunsul la situațiile reale de urgență.