Premierul ungar Viktor Orban a avut o discuție marți, la Washington, cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan despre inițiativa de pace a Ungariei pentru Ucraina, conform rapoartelor MTI citate de AGERPRES.

Șeful guvernului ungar i-a solicitat liderului turc să sprijine această inițiativă, evidențiind că până acum Turcia a fost singura țară care a mediat cu succes între părțile implicate în conflictul declanșat de Moscova în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Bertalan Havasi.

Totodată, şeful delegaţiei ungare la summitul NATO de la Washington, Lorinc Nacsa, a cerut marţi Alianţei Nord-Atlantice „să îşi asume un rol mai important în misiunea de pace pentru Ucraina şi să demareze discuţii semnificative” în acest sens.

Nacsa a remarcat că Ungaria nu participă la misiunea de coordonare a NATO privind Ucraina, adăugând că ţara sa „a primit garanţii de la secretarul general al NATO în exerciţiu şi de la viitorul secretar general”.

Oficialul ungar a cerut totodată o acţiune internaţională coordonată pentru abordarea provocărilor globale, precum riscurile de securitate, războaiele, terorismul şi migraţia ilegală.