Doru Colgiu, directorul Goldterm Mangalia și mâna dreaptă a primarului Cristian Radu, a fost reținut de către Direcția Națională Anticorupție în urma unui flagrant pentru trafic de influență. Ancheta procurorilor vizează societatea Consiliului Local Mangalia și există surse care susțin această informație.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, Doru Colgiu a fost prins în flagrant cu 60.000 de lei asupra sa. Se pare că acesta ar fi solicitat bani de la diverși agenți economici. Colgiu a fost ridicat de pe stradă marți, 9 iulie 2024, de către ofițeri judiciari. După ce a fost dus la sediul Poliției Mangalia, a fost audiat de procurorii DNA.

Funcționarul public a fost adus de către procurori cu un automobil cu girofar și a ajuns la sediul DNA Constanța în jurul orei 18:05. În cursul serii de marți, după mai multe ore de audieri, Doru Colgiu a fost reținut. El este acuzat de trafic de influență, potrivit unor surse judiciare.

Conform legislației penale în vigoare în România, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.