Ministerul Educației va anunța luni, 8 iulie, în prima parte a zilei, rezultatele examenului de Bacalaureat 2024. Acestea vor fi disponibile pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro, unde vor putea fi consultate listele cu notele și mediile obținute de elevi.

Peste 134.000 de elevi, dintre care peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare, au fost așteptați să susțină Bacalaureatul anul acesta. După ce săptămâna trecută au avut loc probele scrise la limba și literatura română, matematică sau istorie, și la disciplinele la alegere, elevii vor putea afla rezultatele inițiale înainte de perioada de depunere a contestațiilor.

Pentru a accesa notele, elevii trebuie să introducă codul unic primit de la școală pe platforma bacalaureat.edu.ro, deoarece rezultatele sunt anonimizate.

Elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite pot depune contestațiile în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, inclusiv online. Candidații care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip. Aceasta menționează că sunt conștienți de faptul că nota poate fi modificată, fie în creștere, fie în descreștere, în urma soluționării contestației.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie, atât în centrele de examen, cât și online.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews