Polițiștii din Dâmbovița au ieșit ieri, timp de trei ore, la „curățenie” de vară într-o comună din Dambovița. Concret, au desfășurat o razie de mare amploare în comuna I. L. Caragiale, vizând asigurarea ordinii și siguranței publice, sporirea siguranței rutiere și combaterea infracțiunilor, inclusiv traficul și consumul de substanțe psihoactive.

Peste 100 de polițiști au fost mobilizați, provenind din diverse structuri: ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale, criminalistică și Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Lor li s-au alăturat 36 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

În urma acțiunii, au fost aplicate 280 de sancțiuni contravenționale, totalizând 104.850 de lei. Dintre acestea, 226 au fost pentru încălcarea regulilor de circulație conform O.U.G 195/2002 și 39 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991.

Suplimentar, 11 sancțiuni au vizat nerespectarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, iar 4 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Forțele de ordine au surprins în flagrant delict 10 infracțiuni.

Acțiuni similare vor continua în tot județul, obiectivul principal fiind prevenirea evenimentelor negative și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews