Ieri seará, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Prahova au fost mobilizate pentru a interveni în 39 de situații de urgență, ca urmare a fenomenelor meteorologice severe care au afectat județul. Pompierii militari prahoveni au acționat prompt pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și pentru înlăturarea cablurilor de electricitate sau a stâlpilor prăbușiți în urma furtunii.

Localitățile afectate de aceste evenimente au fost: Ploiești (12 solicitări), Bucov, Brazi, Băicoi, Florești, Ariceștii Rahtivani, Mănești, Câmpina, Scorțeni, DN1 zona Lido Gârbea, Comarnic, Bușteni, Boldești-Scăeni, Măgurele, Lipănești, Vadu Săpat, Dumbrăvești, Păulești și Potigrafu.

În ciuda intensității fenomenelor meteorologice și a pagubelor materiale cauzate, din fericire, niciunul dintre aceste evenimente nu a fost soldat cu victime. Pompierii prahoveni continuă să monitorizeze situația și să intervină acolo unde este necesar, pentru a asigura siguranța cetățenilor și restabilirea ordinii în zonele afectate.

Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele afectate și să respecte indicațiile autorităților pentru a preveni eventuale incidente. ISU Prahova rămâne în alertă și pregătit să intervină pentru orice altă situație de urgență care ar putea apărea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews