Imagini apocaliptice au fost surprinse la marginea orasului Ploiesti. Aici se afla o balta cu pacura, iar de-a lungul acesteia zac mai multe cadavre ale pasarilor impodmolite, dupa ce au fost prinse in rezidurile petroliere. Batalul a apartinut uneia dintre rafinariile din zona, insa a fost retrocedat unui proprietar, o batrana de 84 de ani, din Gorj. Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca balta trebuia sa fie inchisa  inca din anul 2018. Pentru ca nimeni nu a putit identifica proprietarul singura rezolvare ar fi ca autoritatile locale sa demareze o procedura de urgenta.

Imaginile înfiorătoare, transmise în mediul online, au fost postate de către columbofilii ai caror porumbei au sfarsit in batalul din zona de sud a Ploiestiului.

Pe malul bălții zac zeci de cadavre ale păsărilor care în zborul lor s-au oprit pe luciul apei si nu au mai putut sa inainteze, dupa ce aripile le-au fost frante de rezidurile petroliere.

Magistrații Curții de justiție europene au decis încă din 2018 că balta trebuie să fie închisă și mai apoi curățată. Doar că statul se blochează într-un vid legislativ având în vedere că batalul, ce aparține unei rafinării din zona, a fost retrocedat unei proprietare din Gorj. Deși aceasta trebuia să se ocupe de igienizare nu este de găsit. Amenzile date de către garda de Mediu Prahova sunt în zadar având în vedere că nimeni nu și le-a însușit.

În mod normal, pe o procedură de urgență, autoritățile locale ar fi singurele îndreptățite să ia măsuri rapide pentru a rezolva problema de mediu de lângă Ploiești.

By Costin