Aproape 4000 de locuitori din comunele Provița de jos și de sus nu au apă potabilă. În lipsa unei rețele de apă oamenii aveau la dispoziție un izvor natural, dar care a fost afectat de secetă. Prefectura Prahova a cerut întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide. În zonă vor fi aduse în rezerve de apă pentru ca oamenii să se descurce în această perioadă.

Izvorul natural din comună Provița de Sus este singura sursă de apa potabila, atât pentru localnicii de aici , cat și pentru cei din localitatea învecinată, Provița de Sus. Doar că temperaturile ridicate din ultima perioadă și seceta să reducă considerabil debitul de apă. În lipsa unei rețele edilitare aproape 4000 de persoane se descurca cu greu.

Primăria din localitate amenajat pentru populație șapte fântâni pe domeniul public. Doar că în prezent și ele au secat la fel cum s-a întâmplat și în cazul celor care au în curte un astfel de puț.

Pentru că nu au nicio altă soluție oamenii stau chiar și cu orele să umple două trei bidoane pentru a se descurca în gospodărie.

Încă din 2018 a fost realizat un proiect de apă și canal în comună care s-a semnat abia în anul 2022. În mod normal cel puțin în rețeaua trebuia să fie pregătită pentru a livra apă oamenilor din Provița de Jos.

Câțiva localnici vin cu rezervoare și pompe pentru a scoate dintr-o groapă amenajată de primărie, pentru animale si gradini. La rândul lor ajută și alți oameni din comună. Doar că și această sun să o secat iar acum abia dacă mai pot să strângă câțiva zeci de litri.

Prefectul și subprefectul județului Prahova au mers la fața locului pentru a analiza situația. A fost convocat și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în urma căruia s-a stabilit ca operatorul de apă Hidro Prahova sa aducă în zonă mai multe de salvare de apă potabilă pentru populație.

By Costin