Polițiștii Serviciului Rutier desfășoară, la acest moment, o acțiune de control pe Drumul Național 1B, în localitatea Chițorani, având ca principal obiectiv creșterea siguranței în transportul de mărfuri și persoane.

Cu această ocazie se efectuează verificări cu privire la respectarea legislației privind perioadele de conducere și odihnă ale șoferilor profesioniști, pentru a preveni oboseala la volan, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Scopul acestei acțiuni, este acela de a reduce numărul accidentelor rutiere grave în care sunt implicate vehicule de transport de mărfuri și persoane dar și îmbunătățirea disciplinei în trafic, contribuind astfel la protejarea integrității și vieții participanților la trafic.

Polișiștii rutieri fac un apel către toți participanții la trafic să respecte normele rutiere, să fie responsabili și să colaboreze cu echipele de control pentru a asigura un mediu rutier sigur și civilizat și subliniează importanța respectării timpilor de odihnă, în cazul șoferilor profesioniști.