Teleorman: 15 incendii de vegetație uscată, duminică, până la ora 17:00/ Pompierii fac apel la populație să raporteze persoanele care dau foc la miriști!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au intervenit, duminică, până la ora 17:00, pentru stingerea a 15 incendii de vegetație uscată.

Întrucât aceste incendii pot pune în pericol vieți și bunuri materiale, pompierii fac apel la populație, printr-un mesaj pe rețelele de socializare, să anunțe când observă persoane care dau foc la miriști.

„Oare dacă viața ori bunurile dumneavoastră ar fi puse în pericol, ați fi de acord cu așa ceva? Ați tolera acțiunile iresponsabile ale semenilor dacă agoniseala de o viață v-ar fi distrusă ori, și mai grav, dacă persoanele dragi ar putea să devină victime ale acestora? Suntem convinși că nu! Împreună trebuie să spunem STOP incendiilor de vegetație uscată și să le transmitem celor care fac aceste lucruri că vor fi aspru sancționați. Având în vedere amploarea fenomenului, cu nu mai puțin de 15 incendii de vegetație uscată înregistrate astăzi, până la ora 17.00, solicităm tuturor persoanelor responsabile, care observă alți oameni că dau foc vegetației uscate sau deșeurilor menajere, să anunțe de îndată acest lucru autorităților locale, astfel încât cei vinovați să fie trași la răspundere,” este mesajul transmis duminică după-amiază, pe Facebook, de oficialii ISU Teleorman.

Pompierii reamintesc cetățenilor că incendierea vegetației uscate este interzisă, deoarece poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Aceștia subliniază că vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

Teleorman nu este singurul județ unde echipajele ISU au acționat pentru stingerea incendiilor de vegetație.

În Prahova, duminică, un incendiu s-a extins pe 50 de hectare de teren, inclusiv la un lan de grâu, iar în Dâmbovița s-au produs, de asemenea, mai multe astfel de incendii.