Duminică are loc un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comunele Chețani din județul Mureș și Poșaga din județul Alba, unde candidații sunt în situație de balotaj!

Secțiile de votare se vor deschide la ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00, având posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care la ora 22:00 se află în sediul secției de votare, precum și pentru cei care așteaptă în afara sediului secției de votare pentru a intra la vot.

Duminică, 23 iunie 2024, în comuna Chețani, județul Mureș, va avea loc un nou tur de scrutin pentru funcția de primar pentru candidații aflați în situație de balotaj: domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianța PMP-Forța Dreptei, și domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat, conform anunțului făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

La scrutinul din 9 iunie, ambii candidați au obținut câte 431 de voturi fiecare dintr-un total de 1.202 voturi valabil exprimate.

De asemenea, duminică va avea loc un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comuna Poșaga, județul Alba, pentru candidații aflați în situație de balotaj: Popa Aurelia, propusă de Partidul Social Democrat, și Bulgăr Ionel, propus de Partidul Național Liberal.

Conform AEP, la scrutinul din 9 iunie, ambii candidați din comuna Poșaga au obținut câte 345 de voturi fiecare dintr-un total de 690 de voturi valabil exprimate.

Secțiile de votare vor fi deschise duminică începând cu ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00, având posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care la ora 22:00 se află în sediul secției de votare sau care așteaptă în afara sediului pentru a intra la vot.

„Datele privind prezența la vot vor putea fi vizualizate în timp real începând cu deschiderea secțiilor de votare prin afișarea pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeași pagină imediat după întocmirea acestora,” a precizat AEP.