A fost panica, miercuri dupa amiaza, in Baicoi. Doua case au fost cuprinse de flacari. Mai multe autospeciale de stingere au fost trimise la fata locului. Pompierii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, din cauza exploatării defectuoase a unei butelii care alimenta un cazan pentru țuică.

Incendiul a izbucnit în orașul Băicoi, pe str. Republicii și a cuprins două locuințe. La locul intervenției au fost mobilizate 5 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că flăcările au cuprins inițial o clădire, extinzându-se cu repeziciune la o a doua casă, lipită de cea de la care a pornit în primă fază incendiul. În cele din urmă, vâlvătaia a fost stinsă. Pompierii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, din cauza exploatării defectuoase a unei butelii care alimenta un cazan pentru țuică. Suprafața afectată a fost de aproximativ 400 mp.  

Pompierii atrag atenția oamenilor că, printre altele, este interzisă amplasarea buteliilor în apropierea surselor de căldură, de radiaţii termice intense, ori sub acțiunea directă a razelor solare, utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate în subsolul clădirilor sau folosirea în stare defectă a buteliilor şi instalaţiilor aferente.

By Costin