La penitenciarele din Prahova si Buzau, primele unitati de detentie ridicate de la zero in ultimii 20 de ani, se lucreaza de zor. Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a precizat ca  la ambele penitenciare, până la finalul anului, urmează să fie executate 20% din totalul lucrărilor.

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu  a anunțat care este  stadiul lucrărilor la penitenciarul din județul Prahova (localitatea Berceni) și cel din județul Buzău (localitatea Unguriu) după 6 luni de la semnarea contractelor.

La Penitenciarul din Prahova, din martie și până în prezent, au fost realizate lucrări de execuție pentru 3 corpuri de detenție, precum și săpătura și perna de balast pentru cel de-al patrulea corp de detenție. Suntem în linie dreaptă și cu grinzile de fundare, Tunelul de intervenție.

Lucrările la penitenciarul din Buzău (localitatea Unguriu) urmează graficul de execuție, pentru birourile administrative, pavilion sport, la biserică și bazinul de retenție. S-au executat, de asemenea, lucrări la pavilion bloc alimentar, pavilion depozit alimente, pavilion depozit general.

Cele două penitenciare vor asigura 1900 de locuri noi de cazare, la standarde europene.

By Costin