Conform unui studiu CIPRA prezentat luni, somnul și odihna au devenit prioritare pentru români în ceea ce privește calitatea vieții, depășind alimentația, care se află acum pe locul trei

Conform unui studiu realizat de Centrul de Informare, Prevenire, Risc şi Analiză (CIPRA), românii consideră că echilibrul între viaţa personală şi cea profesională, somnul, odihna şi alimentaţia au cel mai mare impact asupra calităţii vieţii.

Studiul, efectuat în iunie pe un eşantion de 1.008 intervievaţi prin metoda CATI, cu ajutorul Reveal Marketing Research, a fost prezentat luni la dezbaterea „Îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi promovarea egalităţii de şanse”, organizată de CIPRA şi comisia pentru egalitatea de şanse a Camerei Deputaţilor.

Cercetarea a evaluat factorii ce influenţează calitatea vieţii de familie, inclusiv factorii de stres pentru părinţi, cauzele conflictelor familiale şi dificultăţile în menţinerea unui echilibru între obligaţiile profesionale şi cele familiale.

„Anul acesta, în mod surprinzător, somnul şi odihna au trecut pe prima poziţie în ceea ce priveşte aspecte importante asupra calităţii vieţii, detronând alimentaţia, care este anul acesta pe locul trei. Dacă ne uităm pe cifre, vedem că somnul şi odihna este un aspect cu impactul cel mai mare asupra calităţii vieţii pentru persoanele între 25 şi 35 de ani, iar echilibrul între viaţă personală şi cea profesională a înregistrat o creştere, 52% dintre respondenţi o consideră foarte importantă, în general, cei cu venituri ridicate şi femeile mai mult decât bărbaţii. Alimentaţia a scăzut, are un procent de 51%, dar este foarte importantă pentru categoria de persoane între 55 şi 65 de ani„, a explicat Nadia Lazăr, director executiv al Asociaţiei CIPRA.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *