Foto: Reuters

Vloggerul Cosmin Avram face bilanțul a 30 de zile petrecute în Israel și Palestina. A interacționat cu oameni din ambele tabere și a fost impresionat de modul relaxat în care israelienii purtau mitraliere pe străzi

Vloggerul Cosmin Avram și-a încheiat călătoria de 30 de zile în Israel și Palestina, parcurgând diverse orașe precum Ierusalim, Tel Aviv, Bethleem și Hebron. În timpul experienței sale, el a interacționat cu oameni din ambele tabere ale conflictului.

Am avut șansa norocul să vizitez ambele tabere în momentul în care filmez acest bloc. Avem deja 30 de zile petrecute aici. Am ascultat ambele părți. Ați văzut și voi asta în clipurile trecute. Acum mă aflu în Palestina, pe teritoriile palestiniene și când asculți oamenii de aici tinzi să le dai dreptate, pentru că le înțelegi frustrarea. Astăzi am văzut cu ochii mei prin ce trebuie să treacă o persoană doar pentru a se deplasa din punctul A în punctul B”, a explicat vloggerul.

El face referire la condițiile în care unele drumuri sunt închise, obligând localnicii să parcurgă distanțe mari pentru a ajunge acasă, și la stricta supraveghere a armatei israeliene: „Este o experiență obositoare și frustrantă să vezi soldați care patrulează neîncetat, protejând cartierele. Chiar dacă acțiunile lor sunt justificate ca fiind pentru siguranța ta, frustrarea se acumulează în timp, mai ales că este alimentată și de propagandă, prezentă atât într-o tabără, cât și în cealaltă.”

Avram a fost profund impresionat de atmosfera de tensionare din regiune, precum și de modul în care controlul militar afectează viața cotidiană a locuitorilor.

El a relatat despre incidentele frecvente de securitate, inclusiv atacurile și alertele de rachete care au loc cu regularitate în Israel, subliniind impactul acestora asupra vieții locuitorilor.

În interacțiunile sale cu localnicii, vloggerul a descoperit povești emoționante și dramatice, cum ar fi cea a familiei unui taximetrist palestinian din Hebron, care a devenit ghidul său. Acesta i-a împărtășit lui Avram experiențele personale și perspectivele asupra conflictului, inclusiv frustrările generate de prezența permanentă a armatei israeliene și dificultățile întâlnite în viața de zi cu zi.

În plus, Avram a abordat subiectul delicat al pensiilor acordate familiilor palestiniene ale celor care comit atentate teroriste, exprimându-și îngrijorarea față de acest aspect controversat al societății palestiniene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *