Amenzi de pana la 5.000 lei pentru persoanele fizice și pana la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Asta in cazul celor care nu respecta legea prinvind combaterea ambroziei. Municipalitatea reaminteste ca proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligatia sa curate aceasta planta.

Municipalitatea ploieșteană transmite că potrivit legii proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura repetat, în perioada cuprinsă între răsărirea ambroziei și apariția primelor inflorescențe, respectiv, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților publice locale, lucrări de întreținere a terenurilor.

Combaterea acestei plante se face prin smulgere, în cazul unor suprafețe izolate; cosire repetată sau erbicidarea terenurilor.

Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a ambroziei.

Nerespectarea obligațiilor legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *